Brussel, 11 juni 2010 – Cosmo Time & Security Systems, specialist in tijdregistratie- en veiligheidssystemen, automatiseert de loonadministratie en registratie van klantencontracten bij het groenvoorzieningsbedrijf Van Esch. Dankzij mobiele terminals in de wagens worden reistijden en gewerkte uren (met inbegrip van overuren) correct gefactureerd aan klanten en krijgen werknemers hun loon uitbetaald conform de CAO’s. Smokkeltijden zijn uitgesloten, waardoor het bedrijf aanzienlijk bespaart.

Groenvoorzieningsbedrijf breidt uit naar België

Van Esch Groenvoorzieningen B.V. is een groenvoorzieningsbedrijf met 45 vaste werknemers. In het hoogseizoen worden die krachten aangevuld met circa 25 ingehuurde krachten. Het Nederlandse bedrijf staat in voor de aanleg en het onderhoud van tuinen, wegen, parken en heeft expertise in boomverzorging en onkruidbestrijding zonder chemische stoffen. Klanten zijn overheidsinstellingen, provinciale en gemeentelijke diensten, waterschappen, tuin-en landschapsarchitecten, diverse bedrijven en particulieren. Van Esch breidt zijn activiteiten vandaag uit naar België. Om die groei te ondersteunen ging het bedrijf op zoek naar een totaaloplossing die de administratie van contracten en lonen kon automatiseren en gekoppeld kon worden met de eigen softwarepakketten.

Tijdregistratie is een complexe materie

De totaaloplossing van tijdsregistratie, loonadministratie en tracking leek moeilijk te vinden.

Jeroen Van Esch, bestuurder bij Van Esch Groenvoorzieningen, licht de zoektocht toe: “Aparte oplossingen voor tracking tijd- en jobregistratie vind je overal. Een combinatie van die 3 oplossingen in één totaalpakket is blijkbaar uitzonderlijk. En dan moest dit ook gegevens kunnen uitwisselen met ons eigen CRM-pakket, Infogroen. Na een lange zoektocht kwamen we terecht bij Cosmo Time & Security Systems. Zij bleken de enige speler op de markt te zijn die onze vraag kon beantwoorden.”

De mobiele terminal van Cosmo Time & Security Systems combineert realtime geografische en gepersonaliseerde tracking informatie met informatie van individuele tijd- en jobregistratie. Daarbij houdt de oplossing ook rekening met de ingewikkelde en sectoreigen CAO’s. Op die manier optimaliseert Van Esch het rendement van zijn mobiele tuinders.

Einde smokkeltijden is aanzienlijke kostenbesparing

Van Esch installeerde 20 mobiele terminals in zijn bedrijfswagens, maar wil op termijn ook zijn andere machines zoals tractoren, hoogwerkers en maaimachines uitrusten met de oplossing. De oplossing is eenvoudig in gebruik en brengt aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee.

Jeroen Van Esch vertelt verder: “Telkens wanneer een medewerker ons terrein of een werf verlaat met de bedrijfswagen logt hij in met zijn persoonlijke badge. Op die manier weten we precies hoe lang die bepaalde medewerker onderweg is naar de werf en hoelang hij gewerkt heeft op die specifieke werf. Onze medewerkers kunnen dus niet meer valspelen met hun uren. Alles wordt automatisch verwerkt in onze loonadministratie. Een snelle berekening leert ons dat 5 minuten per dag vroeger stoppen per medewerker en dat voor 40 medewerkers in totaal ons al gauw een besparing oplevert van 100.000 euro. En in realiteit is 5 minuten aan de lage kant.”

Webgebaseerde oplossing op maat

Cosmo Time & Security Systems trekt de kaart van de webgebaseerde oplossingen. Het volledige U-Time platform waarop de mobiele terminals gebaseerd zijn draait online. Dat heeft ook zijn voordelen voor Van Esch.

“Cosmo Time & Security Systems bood ons na de uitrol van de mobiele terminals nog enkele dagen opleiding aan waardoor we zelf kunnen ingrijpen bij problemen. Als dat niet lukt, volstaat het Cosmo TSS een seintje te geven. Zij doen dan via het web een interventie vanop afstand waardoor onze loon- en jobadministratie kan blijven draaien.”

Naar de nieuwslijst

contactinformatie

Cosmo

Belgium

T: +322 669 0202
F: +322 706 4740
E: info@cosmotime.be

Divisie Lilas Group sarl
BTW LU 25449746

Ons hierover contacteren:

Graag meer over:

contact

(Velden met een * zijn verplicht)
privacy beleid »